Over Masters of Retail

Een unieke samenwerking

Euretco Fashion is een unieke samenwerking aangegaan met Nyenrode Business University en zij hebben samen een programma op maat ontwikkeld: Euretco Masters of Retail. Uitgangspunt is de behoefte van ondernemers om zich te ontwikkelen en onderzoekend te leren. Het boeiende en inspirerende programma bevat belangrijke aspecten als marktkennis en ondernemerschap, maar bovenal geeft het ondernemers inzichten op het gebied van leiderschap, visie en creativiteit.


De Open Space Meeting op 19 mei 2015 was de eerste kennismaking van ondernemers uit zowel de Fashion als de Wonen branche met het programma. Op 5 november vond de feitelijke kick-off plaats met een kleine dertigtal ondernemers die het vervolgprogramma gepresenteerd kregen. Op basis van de uitkomsten van de Open Space Meeting is een vijftal werkgroepen geformeerd waarin ondernemers komende jaren aan de slag gaan: consument, ketenintegratie, technologie, personeel en visie-ontwikkeling. “In deze setting gaan ze onderzoekend leren in een aantal zelfgekozen werkgroepen”, vertelt Marianne Meuwese, key accountmanager bij Euretco. “Ondernemers gaan zelf op onderzoek uit, met behulp van coaches en experts (hoogleraren van Nyenrode), en hebben hiervoor ook een budget. In de loop van komend jaar gaan ze in de werkgroep de onderzoeksvragen uitwerken die ze op 5 november hebben geformuleerd.”

Een mooie samenvatting van het leerdoel zou kunnen zijn: ondernemers leren om zich in een steeds veranderende wereld aan te passen – Raoul van Dun (Suitable)

Waarom Masters of Retail?

  • Blijf je ontwikkelen en je visie verbreden in een wereld die continu verandert en beweegt. Als je altijd blijft kijken zoals je kijkt, blijft denken zoals je denkt en blijft geloven wat je gelooft hebt, zal je overkomen wat je altijd overkomt.
  • Ga de uitdaging aan om samen te werken met andere ondernemers, om gezamenlijk je ideeën te bundelen en elkaar te inspireren.
  • Laat je adviseren door de coaches en experts van Nyenrode, die het complete traject begeleiden en het ontwikkelingsproces in de gaten houden.